Cocu: ''Over het algemeen tevreden''

Phillip Cocu kon in - voorlopig - zijn laatste duel als PSV-trainer geen voorronde Champions League afdwingen. Toch is Cocu over het algemeen tevreden. "Ik ben tevreden met hoe we vandaag afgesloten hebben", reageerde Cocu in gesprek met Eredivisie Live.

"De omstandighen waren niet zo makkelijk op het veld. Over het algemeen ben ik wel redelijk tevreden. We hebben een goede serie neergezet. We hebben het niet vandaag maar eerder al laten lagen. We wisten dat dit kon gebeuren, maar ik heb wel het gevoel dat we het seizoen goed afgesloten hebben."

Bij PSV werd met een schuin oog gegekeken naar sc Heerenveen - Feyenoord. De Rotterdammers mochten dat duel niet winnen, want dan zou PSV de tweede plek mislopen. "We hadden wel een beetje hoop toen Heerenveen op 1-0 kwam, maar ik vind wel dat we ons voldoende hebben geconcentreerd op onze eigen wedstrijd. Uiteindelijk heeft het toch zo uitgepakt en zijn we derde geworden."

Cocu doet nu een stap terug, hij gaat leidinggeven aan de A1. Zijn periode als interim-coach heeft hij wel positief ervaren. "Op het moment dat je instapt probeer je een aantal dingen aan te reiken aan de groep en ze ervan te overtuigen om dingen op een bepaalde manier uit te voeren", aldus Cocu.

"Ook als je misschien niet heel erg goed in je vel zit of niet maximaal presteert als team moet je in staat zijn je wedstrijden te winnen en daar hebben we moeite me gehad. Uiteindelijk hebben we wel goed afgesloten en ik hoop dat dit energie geeft om door te gaan."