Malki: "Trots om geschiedenis te schrijven"

Sanharib Malki pakte woensdagavond een clubrecord door in de 5-2 verliespartij tegen RKC Waalwijk zijn 24e treffer van het seizoen binnen te schieten. "Het ligt moeilijk voor mij. Ik ben niet zo blij, want we hebben niet het juiste resultaat geboekt", stelde de 28-jarige Syriër voorop, in gesprek met Voetbal International.

"Ik had liever de drie punten gepakt en dan zeker geweest van de play-offs. Maar ik ben er ook trots op om geschiedenis te schrijven voor Roda JC, een goede ploeg in de historie van de Eredivisie. Ik ben dus aan de andere kant ook weer blij".

Malki troefde Dick Nanninga en John Eriksen af, die in respectievelijk 1977 en 1984 tot 23 doelpunten in het shirt van Roda JC kwamen. De spits had 32 wedstrijden nodig. Opvallend is dat hij slechts één maal een medespeler tot scoren wist te brengen.

Voor dit seizoen had niemand verwacht dat Malki tot een dergelijke productie zou kunnen komen, de gratis van Lokeren overgekomen spits is dan ook een schot in de roos. Interesse van andere clubs is er nog niet, mede doordat Malki al enigszins op leeftijd is. "Er is geen concrete interesse", gaf hij toe. "Er speelt nog niets voor mij."