FOK!filmtips van de dag: De Overloper

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vandaag op Koninginnedag wordt natuurlijk de film Lang leve de Koningin uitgezonden. Anders dan men misschien in eerste instantie zou verwachten gaat de film niet over onze geliefde Bea maar over een jong meisje dat het schaakspel op een creatieve manier leert spelen. Ze leeft zich letterlijk in en kruipt in de huid van de verschillende schaakstukken. Deze sterke, op een boek gebaseerde film, is vanavond om 20:30 te zien op RTL 8. Er is een hoofdrol weggelegd voor Monique van de Ven.

De FOK!filmtip van de dag is de telefilm De Overloper, vanavond om 20:25 te zien op Nederland 3. De film gaat over de Eva van Dongen en Floris Wolfs. Hun relatie staat zwaar onder druk en Floris zit in de gevangenis wegens het stelen van vier miljoen euro aan overheidsgeld. Eva probeert hem dan ook te vergeten. Als Floris vrijkomt door een vormfout sluit hij zich aan bij een bende criminelen komen Eva en Floris elkaar weer tegen. Maar ditmaal als tegenstanders...