[WK Snooker] Robertson eerste kwartfinalist

De Australier Neil Robertson is de eerste kwartfinalist van de wereldkampioenschappen snooker in Sheffield. De Australiër won met 13-9 van David Gilbert. Stephen Maguire en Stephen Hendry zijn met anderhalve been in de volgende ronde.

 Robertson nam al een 5-3 voorsprong mee vanuit de eerste sessie. Deze voorsprong werd na de ochtendsessie verdubbeld mede door drie breaks van 77, 88 en 92. De avondsessie leverde direct een century voor de werldkampioen van 2010 op, de laatste frames waren wat rommelig, maar Robertson maakte het wel af. 

Hendry heeft nog één frame nodig om John Higgins te verslaan. Het duel der giganten grossierde met fouten van zowel Hendry maar helemaal van Higgins. Simpele pots op rode ballen werden gemist. Er was namens Hendry één century van 123 en verder twee andere breaks van 81 en 67. Andere hoge breaks kwamen niet voor. 

Maguire heeft zaterdagmorgen nog twee frames nodig om Joe Perry te verslaan. Tijdens de tweede sessie ging zes van de acht frames naar de Schot. In het duel der debutanten heeft Ryan Day een 6-2 voorsprong genomen tegen Cao Yupeng. Deze partij zal morgen worden beslist. Morgen begint ook de tweede rodne tussen Mark Williams en Ronnie O'Sullivan. 

Uitslagen/tussenstanden

David Gilbert Neil Robertson 9-13
John Higgins Stephen Hendry 4-12
Joe Perry Stephen Maguire 5-11
Ryan Day Cao Yupeng 6-2

  

Programma 28 april

11.00 Joe Perry Stephen Maguire Beslissende sessie
11.00 Ryan Day Cao Yupeng Tweede sessie
15.30 John Higgins Stephen Hendry Beslissende sessie
15.30 Mark Williams Ronnie O'Sullivan Eerste sessie
20.00 Ali Carter Judd Trump Eerste sessie
20.00 Ryan Day Cao Yupeng Beslissende sessie