'Hasbro wilde Grimlock niet in Transformers-game'

Speelgoedfabrikant Hasbro wilde aanvankelijk niet dat de dinobot Grimlock in de actiegame Transformers: Fall of Cybertron zou verschijnen. Gameontwikkelaar Matt Tieger kreeg het door hem gewenste personage pas na stevig aandringen toch in het spel. Dat vertelde Tieger in een interview met het tijdschrift C&V.

Het door Transformer-fans geliefde personage paste eigenlijk niet in de toekomstplannen van de speelgoedfabrikant. "Ik moest een pleidooi houden en het universum van de Transformers een beetje aanpassen om Grimlock in het verhaal te passen", zei Tieger over zijn persoonlijke overwinning.

Fall of Cybertron draait om de oorlog tussen de Autobots en de Decepticons op hun thuisplaneet Cybertron. De Dinobots werden in de klassieke jaren tachtig tekenfilmreeks pas gemaakt toen de Autobots diezelfde oorlog ontvlucht waren en op aarde waren neergestort.

Transformers: Fall of Cybertron is een direct vervolg op War for Cybertron. Het actiespel wordt gemaakt voor verschillende spelcomputers en moet dit najaar in de winkel liggen.


'Hasbro wilde Grimlock niet in Transformers-game' (Foto: Novum)