F1-teams willen uitstel GP Bahrein

De Formule 1-teams dringen er bij autosportfederatie FIA op aan om de Grand Prix van Bahrein van 22 april wederom niet door te laten gaan of in ieder geval uit te stellen, zo meldt The Guardian. De reden hiervoor is de aanhoudende onrust in het koninkrijk.

"Het voelt niet goed om naar Bahrein af te reizen," zei één van de belangrijkste teambazen uit de F1. "Als ik eerlijk ben is de enige manier om de race zonder incidenten af te gelasten een militaire ingreep. Dat zou zowel voor de Formule 1 als Bahrein onacceptabel zijn. Maar ik zie geen andere manier waarop ze het zouden kunnen doen."

De teams en de sponsoren hebben zich vooralsnog niet ingelaten met het al of niet doorgaan van de race. FIA-president Jean Todt en Formule 1-baas Bernie Ecclestone laten de race vooralsnog doorgaan, maar de teams hopen dat de FIA terugkomt op het besluit.

Alle lichten om te gaan staan op groen, maar in Bahrein zijn nog iedere dag incidenten en demonstraties. Vaak komt hier ook geweld bij kijken, iets waar de teambazen zich zorgen over maken. Daarom hebben de teams zich verzekerd voor mocht het toch misgaan.

Komend weekend staat de Grand Prix van China op het programma. Enkele teams houden er al rekening mee dat de race in Bahrein dan afgelast wordt en hebben daarom naast de tickets voor de vliegreis naar Bahrein ook tickets voor de reis naar huis geboekt.