Carice spreekt Sneeuwwitje in joggingpak in

Carice van Houten vindt het heerlijk om de stem in te spreken van de hoofdpersoon in de nieuwe film Sneeuwwitje. "Normaal zit ik hier lekker in mijn joggingpak voorovergebogen die tekst in te spreken", zegt de actrice in de opnamestudio voor de camera van Novum Nieuws. "Dat is wel leuk aan dit werk, dat het even helemaal niet gaat om hoe je eruitziet."

De 35-jarige Van Houten wordt wel eens moe van al het gepluk aan haar. "Helemaal als je wat ouder wordt", vertelt ze. "Ik denk wel eens: wie heeft dat eigenlijk bedacht dat je nooit dezelfde jurk aanmag naar een première?" Ze kan er niet mee zitten als ze wel een keer met dezelfde tas over de rode loper flaneert. "Dat zal me eerlijk gezegd een dikke worst wezen."

Van Houten zou het leuk vinden om een keer een rol te spelen, waarvoor ze zou moeten worden toegetakeld. "Het lijkt me heerlijk om een monsterachtig figuur te spelen." Als ze zou moeten kiezen tussen een prinsessenrol als die van Sneeuwwitje of een ruwere rol, kiest ze in eerste instantie voor de tweede optie. "Hoewel het ook interessant kan zijn wat er in een mooi meisje omgaat. Je hoort bijvoorbeeld vaak dat modellen ongelooflijk onzeker en ongelukkig zijn."

"Schoonheid is niet zo duurzaam. Je kunt beter talent hebben en dan misschien iets minder mooi zijn", vindt ze. "Het moet allemaal nog maar blijken, hoe lang het nog leuk blijft", zegt ze over haar eigen schoonheid.

Sneeuwwitje wordt in de film van Tarsem Singh gespeeld door Lily Collins. Het personage is niet het onschuldige meisje uit het sprookje. "Het is geen plat karakter, in die zin dat het een soort Disney-meisje is", zegt Van Houten. "Het is echt een puber die opgroeit en die ook haar verzet heeft en haar rebelse kanten."

De actrice zegt zelf ook een rebelse kant te hebben. "Heb je even? Ik kan best rebels zijn, maar probeer dat wel in toom te houden." Sneeuwwitje, de film die eigenlijk Mirror Mirror heet en in Nederland in de originele versie Snow White genoemd wordt, draait vanaf 25 april in de Nederlandse bioscopen.