Carice van Houten leent stem aan Sneeuwwitje

Carice van Houten gaat de stem van Sneeuwwitje inspreken in de Nederlands gesproken versie van de sprookjesfilm Snow White. Irene Moors neemt de stem van de boosaardige koningin op zich. Dat laat producent A-Film donderdag weten. In de Amerikaanse versie zijn Lily Collins en Julia Roberts te zien en horen in deze rollen.

Snow White, die in de Verenigde Staten uitkomt als Mirror Mirror, is een verfilming van het wereldberoemde sprookje, ditmaal met een komische inslag. Ook Sean Bean, Armie Hammer en Nathan Lane zijn in de film te zien.

Van Houten is een van Nederlands bekendste actrices. Vorig jaar won ze haar vijfde Gouden Kalf voor haar rol als de Zuid-Afrikaanse schrijfster Ingrid Jonker in Black Butterflies. Irene Moors is vooral bekend van tv-programma's, met name met haar vaste collega Carlo Boszhard. Ze was vorig jaar te zien in haar eerste speelfilm Bennie Stout, waarin ze een schooljuf speelde.

De film moet niet worden verward met Snow White and the Huntsman, die andere film over hetzelfde sprookje. In die juist zeer duistere versie spelen Kirsten Stewart en Chris Hemsworth de hoofdrollen van Sneeuwwitje en de Jager.

Snow White verschijnt op 25 april in de Nederlandse bioscopen.