Spekman ageert tegen 'regering van de angst'

Partijvoorzitter van de PvdA Hans Spekman heeft zaterdag in Rotterdam hard uitgehaald naar Mark Rutte (VVD). De premier laat zich volgens Spekman leiden 'door een regering van de angst', zei hij tijdens het partijcongres in de Doelen. "Die man moet daar weg."

Spekman wil dat het enthousiasme die de verkiezing van Diederik Samsom tot nieuwe partijleider heeft losgemaakt, vasthouden en inzetten voor oppositie tegen het kabinet. "We moeten door. We moeten extra gemotiveerd zijn om het vuur wat nu brandt brandende te laten houden", aldus Spekman. "We moeten laten zien dat dit kabinet fout is."

"Dat heel veel mensen momenteel hun baan verliezen, ligt maar aan een man", zei Spekman verder over Rutte. Hij kondigde aan hard oppositie te gaan voeren tegen de Wet werken naar vermogen die het kabinet wil invoeren. "Geef mensen kansen en breek ze niet af."

Spekman zei verder dat zijn partij 'absoluut linksom uit de crisis' moet komen. "Het is onacceptabel dat we aandeelhouders beter beschermen dan werknemers."