Eerste kinderen busongeluk naar België gevlogen

Acht kinderen die dinsdagavond lichtgewond raakten bij het busongeluk bij het Zwitserse Sierre zijn naar België gevlogen. De acht zijn ontslagen uit een ziekenhuis. Een tweede vliegtuig met een aantal familieleden van slachtoffers vertrok donderdagavond eveneens vanuit Zwitserland richting België.

De Belgische autoriteiten overleggen momenteel nog over het repatriëren van de lichamen van de slachtoffers van de busramp. De lichamen zouden vrijdag met drie militaire vliegtuigen moeten worden overgebracht.

In de bus zaten leerlingen van scholen uit Lommel en Heverlee. Bij het ongeluk kwamen 28 mensen, van wie 22 kinderen, om het leven en raakten de 24 overige inzittenden gewond. Van de 28 doden zijn er zes Nederlandse kinderen. Vier Nederlandse kinderen zijn gewond geraakt, van wie twee zeer ernstig.

Van de gewonden liggen er twaalf in een ziekenhuis in de omgeving van Sion. Drie anderen met zwaardere verwondingen zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Lausanne en één ligt in een ziekenhuis in Bern.

Arts Michael Callens gaf donderdag aan te verwachten dat de kinderen die in de omgeving van Sion verblijven, binnenkort naar België kunnen. Of dat vrijdag of zaterdag zal gebeuren, is echter nog onbekend. Met deze kinderen gaat het volgens Callens goed. Voor de vier kinderen met zwaardere verwondingen duurt het vermoedelijk langer voordat ze naar huis kunnen.