7 Nederlandse kinderen omgekomen bij busramp

Onder de doden die dinsdagavond vielen bij het busongeluk in Zwitserland, zijn ook zeven Nederlandse kinderen. In totaal vielen er 28 doden, van wie 22 kinderen, en zes volwassenen. Er vielen 24 gewonden, waarvan er drie slecht aan toe zijn. Van 2 gewonden is de identiteit nog niet vastgesteld. In totaal zaten er 52 mensen in de bus, die terugkeerde van een skivakantie. 

Eveline Schlumpf, de presidente van Zwitserland heeft op de persconferentie gezegd dat ze zich als moeder van drie kinderen goed kan indenken wat de ouders op dit moment moeten meemaken. Ook bedankte ze de hulpdiensten voor hun inzet. Elio Di Rupo, de Belgische premier zei: "Voor ons land is het een buitengewoon treurige dag. We zijn hier gekomen om de hulpdiensten te bedanken."

Volgens diverse bronnen zouden vermoeidheid en te hard rijden zijn uitgesloten als oorzaak van het ongeluk. De juiste toedracht wordt nog onderzocht. In België is een noodnummer geopend waar betrokkenen vragen kunnen stellen. Vanuit Nederland is dit nummer +32 2 501 40 00  en vanuit België zelf  02/ 501 40 00.