Politiek reageert geschokt op ramp Zwitserland

Premier Mark Rutte is diep geschokt door het busongeluk waarbij 28 mensen, waaronder 7 Nederlandse kinderen, om het leven kwamen. "Voor iedereen die hierbij betrokken is, is dit een onvoorstelbaar drama", aldus de premier. "Voor de kinderen in de bus en hun ouders in de eerste plaats. Bij hen zijn onze gedachten nu allereerst." Dit valt te lezen op de website van de Rijksvoorlichtingsdienst. 

Ook andere politici laten hun afschuw blijken over het ongeluk. Maxime Verhagen (CDA) schrijft op Twitter: "Journaalbeelden gezien van het busongeval. Verschrikkelijk, gaan je ook als ouder door merg en been. Alle medeleven met de betrokkenen." Ook Helma Neppérus (VVD) laat in een reactie op Twitter weten het verschrikkelijk te vinden: "Vreselijk, zoveel dode kinderen bij dat busongeluk. In een klap, alle toekomst weg." Wilders liet eerder vandaag al weten: "Diep geschokt door vreselijk busongeluk in Zwitserland. Mijn gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en hun naasten!"

Volgens de RVD leeft Koningin Beatrix 'intens mee' met de slachtoffers en hun nabestaanden. Ze heeft een condoleancetelegram verstuurd aan de Belgische koning aldus de RVD. In België is een dag van nationale rouw afgekondigd.