Echtgenote overleden chauffeur busramp naar Zwitserland

De echtgenote van één van de buschauffeurs die dinsdagavond laat omkwamen bij de busramp, is onderweg naar Zwitserland. Het is nog niet duidelijk of haar man de bus bestuurde of dat het zijn collega was. De politie wil zo snel mogelijk autopsie uitvoeren op het lichaam van de chauffeur. Hiermee hoopt men uitsluitsel te krijgen over wat er gebeurd is.

De vrouw van de chauffeur, Evy Laereman, moest op internet lezen wat er met haar man gebeurd was. “Normaal laat hij mij altijd iets weten voor hij begint te rijden. Gisterenavond was dat niet het geval. Toen ik rond half 4 wakker werd en zag dat ik nog altijd geen boodschap had gekregen, werd ik ongerust. Mijn berichtjes kwamen ook niet aan, en toen ik probeerde te bellen kwam ik meteen op zijn voicemail terecht.” Evy geeft aan dat ze verdoofd is en dat het nog niet tot haar doordringt. Ook het busbedrijf, waar ze contact mee gehad heeft is erg aangeslagen volgens haar.

Kritieke toestand
Inmiddels zijn twee van de kinderen in kritieke toestand overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Lausanne. Ze waren er dusdanig ernstig aan toe, dat de overplaatsing noodzakelijk was. Het is niet uitgesloten dat er nog meer slachtoffertjes naar Lausanne worden overgebracht.

Bij het busongeluk kwamen tenminste 28 mensen om, waaronder 22 kinderen en beide chauffeurs. Ook zaten er tenminste zeven kinderen uit Nederland in de Belgische bus.