Pic klaar voor Formule 1-debuut

Charles Pic vindt zichzelf klaar voor zijn Formule 1-racedebuut komend weekend in Australië. De Fransman heeft de nieuwe Marussia MR01 alleen nog maar op een filmdag uit kunnen proberen, maar heeft alle vertrouwen in een goede afloop. Om ervaring op te doen heeft hij bij de tweede wintertest veel gereden met de oude auto.

"Ik ben klaar om te gaan racen. Ik had graag nog wat meer tijd op de baan willen doorbrengen voor mijn eerste race, maar ik heb het gebrek aan kilometers proberen op te vangen door veel tijd in de simulator door te brengen. Australië wordt een speciaal moment voor me. Ik kijk ernaar uit om mijn eerste weekend als Formule 1-coureur te ervaren en een nog sterkere band op te bouwen met mijn engineers. Het team heeft me tot dusver geweldig gesteund, dus ik weet dat ik ze op kan rekenen," zei Pic.

"Ik ben nog niet eerder in Melbourne geweest, maar ik heb zowel over het circuit als de stad goede dingen gehoord. Ik ken de baan alleen maar van de simulator, dus ik kan niet wachten om het circuit in het echt te proberen."