Brawn: "Schumi heeft bandenproblemen in kwalificatie"

Volgens Mercedes-teambaas Ross Brawn heeft coureur Michael Schumacher problemen met de Pirelli-banden in de kwalificaties. De zevenvoudig wereldkampioen moest de afgelopen twee seizoenen telkens ruim het onderspit delven tegen teamgenoot Nico Rosberg, iets waar aan gewerkt moet worden.

"De ene coureur kan namelijk beter met deze banden omgaan dan de ander, en Nico lijkt een soort gave te hebben om tijdens een enkele ronde het maximale uit de Pirelli's te persen. Hij blinkt daar echt in uit," zei Brawn die weet dat Rosberg het eerste jaar nog met de Bridgestones de kwalificatie won met vijftien tegen vier en vorig seizoen met de Pirelli's met zestien tegen drie.

"Het is bovendien niet zo dat Michael het op een bepaald punt van een ronde laat liggen, of dat hij niet meer vol gas door bepaalde bochten durft te gaan. Hij is vaak net zo snel - of zelfs sneller - dan Nico in de snelle bochten is, dus daar is het niet aan toe te schrijven. Het is echt puur een kwestie van het aan de praat krijgen van de banden."

Veel heeft er voor Schumi mee te maken dat de oude gegroefde Bridgestones voor zijn rijstijl gemaakt waren, terwijl dit nu niet meer het geval is met de nieuwe Pirelli's. "Michael moet dus zien uit te vogelen hoe hij meer uit de banden kan halen, maar zijn probleem is dat er niet meer getest mag worden. Hij kan dus niet zomaar tien setjes banden bij elkaar pakken en op elk setje op een verschillende manier een ronde rijden om te kijken wat het snelst is."

In de race heeft Schumacher hier volgens Brawn veel minder last van, maar het gaat de teambaas te ver om het verschil in de kwalificaties tussen Rosberg en Schumacher alleen aan de problemen van laatstgenoemde te wijten. "Misschien kan Michael het gat wel helemaal niet dichten, want wat kwalificeren betreft is Nico namelijk één van de beste coureurs die ik ooit heb gezien, maar Michael kan hier natuurlijk ook in berusten en proberen het verschil te compenseren met zijn kennis en ervaring."