PvP in Diablo III komt na de release

Blizzard heeft op zijn blog bekendgemaakt dat er op de dag van de release geen PvP beschikbaar zal zijn maar dat dit later zal toegevoegd worden door middel van een patch. Het bericht is afkomstig van lead designer Jay Wilson die van mening is dat je de fans enkel straft als Diablo III nog eens uitgesteld wordt:

"We've made the difficult decision to hold back the PvP Arena System and release it in a patch following the game's launch," schrijft Jay Wilson. "After a lot of consideration and discussion, we ultimately felt that delaying the whole campaign purely for PvP would just be punishing to everyone who's waiting to enjoy the campaign and core solo/co-op content, all of which is just about complete."

Ze proberen er ook voor te zorgen dat alles uit het mogelijk potentieel van de PvP gehaald wordt en Blizzard hoopt dat iedereen troost kan vinden in het feit dat je binnenkort plezier kunt hebben met het levelen van je karakters, op zoek te gaan naar items, het verkennen van de verschillende klasses en je perfecte build te ontwerpen. Op deze manier zul je voorbereid zijn op de strijd wanneer de arena's arriveren.

Wilson eindigt het bericht door te vertellen dat Blizzard op dit moment de laatste hand aan het leggen is aan zowel de hoofdcampagne als de co-op-ervaring.