Nick Cannon vreesde geen moment voor leven

Nick Cannon lag de laatste maanden geregeld in het ziekenhuis, maar vreesde geen moment voor zijn leven. De komiek, die een zeldzame auto-immuunziekte heeft, probeerde optimistisch te blijven. "Zelfs toen iedereen om me heen zei dat het levensbedreigend was", vertelt Cannon aan CNN.

"Ik heb nooit gedacht: dit was het dan. Maar ik realiseerde me wel hoe serieus het was." Cannon belandde begin januari in het ziekenhuis met nierproblemen. Niet veel later werd hij weer opgenomen omdat hij bloedproppen in zijn longen had. Vorige week vertelde de 31-jarige komiek dat zijn gezondheidsproblemen werden veroorzaakt door een auto-immuunziekte.

Vanwege die ziekte, die volgens Cannon zeldzaam is, heeft hij een verhoogde kans op bloedproppen. "Ik deed er alles aan om die te voorkomen. Ik slikte bloedverdunners en droeg steunkousen toen ik in het ziekenhuis lag." Toch kon de komiek niet voorkomen dat er bloedproppen ontstonden.

Inmiddels heeft Cannon zijn leven omgegooid. Zo heeft hij afscheid genomen van zijn radioshow en slaapt hij minimaal zes uur per nacht. Daarvoor zorgt zijn vrouw, Mariah Carey. "Ik noem haar dokter Carey", grapt Cannon. "Ze weet precies wanneer ik welke medicijnen moet nemen en wat ik wel en niet kan eten. En ze heeft overal een middeltje voor."