Tim Cook presenteert nieuwe iPad

Apple CEO Tim Cook heeft net een toespraak gehouden op het evenement in San Francisco wat door Apple zelf georganiseerd is. Daar heeft hij onder andere een nieuwe iPad gepresenteerd dat ondermeer een retina-display zal bevatten met een resolutie van 2058x1536. 

Tim Cook aan het woord:

"Wij geloven dat iPad een droomkind is van het tijdperk na de pc", zegt Tim Cook. "Het momentum van iPad is geweldig geweest en het heeft iedereen verrast."

"Toen we onze plannen opmaakten om een iPad te creëren gingen we niet enkel voor een nieuw product maar voor een nieuwe categorie. Om dat te verwezenlijken moest een iPad het beste toestel worden voor enkele van de dingen die je dagelijks doet. Dit is opmerkzaam voor een toestel dat minder dan 2 jaar geleden is uitgebracht."

Cook stelt ook dat, wanneer erom gevraagd wordt, iPad-gebruikers een iPad prefereren boven de andere opties zoals pc en consoles om e-mails te controleren, te surfen op het internet en zelfs om spellen te spelen. Op dit moment zijn er ook meer dan 200.000 applicaties beschikbaar die specifiek ontwikkeld zijn om met een iPad te gebruiken.

Nadat Cook zijn presentatie voorgedragen had nam Apple's senior vice president of worldwide marketing Phil Schiller het woord van hem over voor een toelichting van de technische details. Hij legt vervolgens uit dat de nieuwe iPad een retina-display zal bevatten met een resolutie van 2058x1536 pixels wat een totaal aantal bevat van 3.1 miljoen effectieve pixels. Als je dan een kijkafstand behoudt van 38 centimeter dan zal de zuiverheid van de kleuren verbeteren met 44%. Verder bevat het een A5X-processor met 4 kernen dat in staat is om quad-core graphics te tonen aan een fenomenale snelheid.

Er is ook een iSight-camera in opgenomen die vergelijkbaar is met de iPhone 4S. Wel was iedereen in de zaal getuige van een filmpje dat een duidelijke verbetering van de software met betrekking tot de beeldstabilisatie van de camera toont.

Voor wie interesse heeft kan hier de liveblog gevonden worden.

Apple gaat de iPad 3 voor dezelfde prijs aanbieden als de iPad 2 met een adviesprijs vanaf €479 in Nederland. Ook zal de iPad 3 in zowel een 16GB-, 32GB- als 64GB-versie beschikbaar zijn.

De nieuwe iPad wordt verwacht vanaf 23 maart.

 

Ipad 3 prices