Van Marwijk: "Pieters er graag bij"

Bondscoach Bert van Marwijk riep Erik Pieters, ondanks zijn gebrek aan wedstrijdritme, op voor de oefeninterland tegen Engeland. Hij acht de aanwezigheid van de back noodzakelijk. Pieters raakte vier maanden geleden geblesseerd en speelde sindsdien pas negentig minuten op het hoogste niveau.

PSV-trainer Fred Rutten houdt hem aanstaande zondag tegen Feyenoord nog op de bank, maar de kans bestaat dat hij woensdag tegen Engeland aan de aftrap verschijnt. "Het is de laatste echte oefenwedstrijd van Oranje voordat de voorbereiding op EURO 2012 van start gaat. Daar wil ik Erik Pieters graag bij hebben", aldus Van Marwijk tegen De Telegraaf. "Hij is een belangrijke speler voor ons, want iedereen weet dat de linksachterpositie niet overmatig bezet is bij het Nederlands elftal."

De keuzeheer hield contact met PSV-assistent Philip Cocu over de situatie rondom Pieters. Hij vindt dat men zich in Eindhoven geen zorgen hoeft te maken over de fitheid van de verdediger. "Bij PSV hoeven ze niet bang te zijn dat ik hem zal overbelasten. Dat heb ik nog nooit gedaan met een speler, omdat ik dan mijn eigen glazen ingooi."