Wakkie: "Benoemingsprocedure Ajax opnieuw doen"

Het gerechtshof verbood eerder vandaag de benoeming van Louis van Gaal en Martin Sturkenboom bij Ajax. De advocaat van de Raad van Commissarissen bij de Amsterdammers, Peter Wakkie, ziet de mogelijkheid om de hele benoemingsprocedure opnieuw te doen.

Hij wil het dan volledig via de procedure doen. "Er zou dan een nieuwe vergadering van de Raad van Commissarissen moeten worden uitgeschreven," zei de raadsman die weet dat hiermee punt 2 van de bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders (bava) van Ajax, die komende vrijdag is, zal komen te vervallen. "De RvC en de directie van Ajax schrijven aandeelhoudersvergaderingen uit en kunnen die ook schrappen."

Ee andere optie is om de vergadering van komende vrijdag wel door te laten gaan. Punt 3 op de lijst is namelijk de positie van de huidige RvC. Vereniging Ajax, met 73% grootaandeelhouder van de club, heeft net als de supportersclub al laten weten geen vertrouwen in de RvC te hebben en aan te sturen op het wegstemmen van de commissarissen. "We gaan nu even goed nadenken en overleggen," zei Wakkie die vier van de vijf commissarissen vertegenwoordigt. Hij zegt op korte termijn een besluit te verwachten.