The Last of Us krijgt online-features en meer

De nieuwe Game Informer is uit en die brengt ons een hoop nieuws over The Last of Us. Zo zal de game een online-feature krijgen maar wat dit zal zijn is nog niet bekendgemaakt.

Daarnaast heeft Naughty Dog bekendgemaakt dat de game geen cliffhanger zal krijgen en dat het verhaal van de hoofdpersonages met deze game eindigt. The Last of Us speelt zich af in een wereld waar twintig jaar geleden een menselijke schimmel het grootste gedeelte van de wereldbevolking heeft gedood.

Hoofdpersonage Joel, waarmee de speler speelt, is een wapen- en drugs-smokkelaar. Ellie, het meisje dat jou volgt, kent de wereld niet van voor de schimmel-uitbraak en is gefascineerd door dingen zoals cd's en boeken. Ellie woont in een militaire quarantaine-zone waar mensen die verschijnselen van de schimmel vertonen direct gedood worden.

Joel neemt Ellie mee uit de militaire-zone om een laatste wens van een vriend te eren. De demo die Game Informer mocht spelen speelde zich af in Pittsburgh waar Joel en Ellie aangevallen worden door menselijke 'hunters'. Joel was ooit ook een 'hunter' maar vecht nu tegen ze om zijn spullen te behouden. Wat een 'hunter' precies inhoudt wordt niet aangegeven maar het lijkt erop dat dit mensen zijn die andere mensen opjagen voor hun bezittingen.

Naughty Dog heeft aangegeven dat het spel zich meer richt op de menselijke vijanden in The last of Us dan de monsters in het spel al zal je de invloed van die monsters wel merken. The Last of Us komt ergens in 2013 uit en is exclusief voor de PS3.