Italië naar halve finale Fed Cup

Italië heeft als laatste land de halve finale van de Fed Cup bereikt. De winnaars van 2009 en 2010 wonnen met 3-2 van Oekraïne. Flavia Pennetta en Roberta Vinci brachten in het dubbelspel het winnende punt binnen door Lesia Tsurenko en Olga Savchuk met 7-5, 0-6 en 6-1 te verslaan.

Titelverdediger Tsjechië is de volgende tegenstander voor Italië. Petra Kvitova bracht zondag al snel het derde punt binnen tegen Duitsland door Sabine Lisicki te verslaan: 6-7 (2), 6-4 en 6-1. Zaterdag had Kvitova al van Julia Görges gewonnen en was Iveta Benesova Lisicki de baas.

Rusland en Servië spelen de andere halve finale. Rusland won van Spanje. Zaterdag had de verliezend finalist van vorig jaar al een 2-0 voorsprong genomen door zeges van Maria Sharapova en Svetlana Kuznetsova. Zondag deed Carla Suarez Navarro iets terug door Nadia Petrova te verslaan: 6-3 en 6-0. Kuznetsova stelde daarna echter orde op zaken en klopte Silvia Soler-Espinosa met 6-2, 4-6 en 6-3.

Servië was België in Charleroi de baas met 3-2. Zaterdag wonnen Jelena Jankovic en Yanina Wickmayer beiden hun enkelpartij zodat het 1-1 stond. Wickmayer zette zondag Jankovic' vervangster Aleksandra Krunic met 6-1 en 6-0 aan de kant, maar Bojana Jovanovski hield Servië met een 6-2 en 6-4 zege op Kirsten Flipkens in de race.

Jovanovski en Krunic wonnen uiteindelijk het beslissende dubbelspel. Ze klopten Wickmayer en Alison van Uytvanck: 7-6 (2), 4-6 en 6-1.