Microsoft Frankrijk: 'Geen nieuwe Xbox in 2012'

De nieuwe Xbox zal niet in 2012 verschijnen. Dat zegt Cedrick Delmas, marketing director van Microsoft Frankrijk, in een interview met Lepoint.fr toen hij werd gevraagd naar de geruchten dat een nieuwe Microsoft-console zou worden gepresenteerd op de E3 in juni.

"We zitten in een industrie die veel praat, die graag verhalen vertelt. Ik ben er niet van overtuigd dat deze dingen dit jaar staan te gebeuren. De levenscyclus van de Xbox 360 is voorlopig nog niet voorbij. Het bewijs zit in het feit dat er nog geen prijsdalingen zijn geweest dit jaar", was zijn antwoord op de vraag.

"Het is nog te vroeg om wat te zeggen over wat er gaat gebeuren op de E3 dit jaar. Wat zeker is, is dat er niets nieuws gaat komen in 2012. Als we Nintendo wilden tegengaan hadden we iets moeten hebben dat we direct in de markt kunnen plaatsen en dat is helemaal niet het geval."

"Wij zijn er niet om Nintendo tegen te gaan en zij zijn er niet om een strijd te voeren met de overige fabrikanten. Nintendo heeft zich in een andere cyclus geplaatst en gaat vooruit in hun eigen tempo, met succes zoals we hebben gezien bij de Wii. Het is nu hun beurt om hun innovatie te tonen."

De opmerkingen van Delmas gaan over de Wii U, de opvolger van de Wii. Deze console zal worden gepresenteerd op de komende E3 met een release rond de feestdagen.

Volgens de huidige geruchtenstroom gaat Microsoft de opvolger van de Xbox 360 aankondigen op de komende E3 met een release ergens in 2013. Volgens Eurogamer zou Microsoft plannen hebben om twee versies van de nieuwe gameconsole uit te brengen. De eerste zou een gestripte versie worden die tegen een zo laag mogelijke prijs in de markt wordt gezet. De tweede versie zou er één zijn met alle mogelijke features van de console. Deze laatste versie moet duurder gaan worden en gericht zijn op de fanatieke gamers.

Kort geleden heeft concurrent Sony nog aangegeven dat zij de laatste van de drie fabrikanten zal zijn met de presentatie van een nieuwe gameconsole.