Ook producenten kiezen voor The Artist

The Artist zet zijn zegereeks voort. De stomme film, die vorige week drie Golden Globes won en twaalf keer werd genomineerd voor de Bafta's, is volgens het Producers Guild of America de beste film van het jaar.

The Artist versloeg genomineerden als The Descendants, Moneyball, Hugo en The Girl with the Dragon Tattoo. De Producers Guild Award, die wordt uitgereikt door de vakbond voor televisie- en filmproducenten, is een van de vele prijzen die wordt uitgereikt in aanloop naar de Oscars.

De stomme film van regisseur Michel Hazanavicius ging vorige week zondag naar huis met Golden Globes voor beste komedie, beste acteur en beste muziek. Ook de Amerikaanse filmcritici zijn enthousiast over de Franse zwart-witfilm, eerder deze maand won The Artist vier Critic's Choice Awards.

The Artist is ook de grote favoriet voor de jaarlijkse prijzen van de British Association of Film and Television Arts (Bafta), dat op 12 februari prijzen uitreikt. De Franse film sleepte dinsdag twaalf nominaties voor de 'Britse Oscars' in de wacht.

Of The Artist ook kans maakt op een Oscar, wordt dinsdag duidelijk. Dan maakt The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de prestigieuze Amerikaanse filmprijzen, de genomineerden bekend. De Oscars worden vervolgens op 26 februari uitgereikt.