Manager: "Sutil heeft nog twee mogelijkheden"

Met de aankondiging dat Bruno Senna voor het Formule 1-team van Williams zal gaan racen lijken de kansen verkeken voor Adrian Sutil om in 2012 in de Formule 1 actief te blijven. Manager Manfred Zimmermann blijft voor de Duitser echter goede hoop houden.

"De aankondiging van Senna bij Williams is voor ons niet als een verrassing gekomen. Voor ons was weken geleden al duidelijk dat we er vanwege een verschil van inzicht niet uit zouden komen met Williams, dus de onderhandelingen met dat team zijn half december gestaakt," zei Zimmermann tegen het Duitse Motorsport-Total.

Ook het vertrek bij Force India was in september al duidelijk, maar dat zorgde niet voor zorgelijke blikken in het kamp Sutil. "Ik ga er vanuit dat Adrian komend jaar gewoon Formule 1 rijdt, en op de langere termijn zal dat hoe dan ook het geval zijn. Voor 2012 hebben we in ieder geval nog twee mogelijkheden. In de eerste plaats kunnen we een verrassing uit de hoge hoed toveren, en als dat niets oplevert dan hebben we ook nog een 'plan B' achter de hand."

Zimmermann wilde niet ingaan op welke opties hij voor Sutil nog heeft. "Zijn sterke prestaties in 2011 zijn ook een aantal teambazen opgevallen," zei de manager die wel aangaf dat de rechtszaak die Eric Lux tegen zijn pupil heeft aangespannen eerst achter de rug moet zijn. Sutil zou de Luxemburger in een nachtclub in Shanghai met een glas aangevallen hebben. De zaak dient op 30 en 31 januari.

Het kamp Sutil heeft in ieder geval vertrouwen in een goede afloop. "Zodra we op 1 februari een streep onder de zaak kunnen zetten, gaan we verder met onderhandelen en zullen we spijkers met koppen slaan." Op dit moment heeft alleen HRT nog een zitje vrij, maar dat lijkt geen optie voor de Duitser. Mogelijk zijn Caterham, waar Jarno Trulli onzeker is, en Sauber waar geruchten rond de positie van Kamui Kobayashi waren wel interessant. daarna zou de coureur bij een topteam ondergebracht moeten worden.