Senna tekent bij Formule 1-team Williams

Het Formule 1-team Williams heeft bekendgemaakt dat Bruno Senna een contract getekend heeft voor het seizoen 2012. Hiermee is de line-up voor het team uit Grove dit jaar rond, want eerder was al bekend dat Pastor Maldonado zou blijven. De 28-jarige Senna zal zijn debuut voor het team op 9 februari in Jerez gaan maken.

"Bruno startte pas met racen toen hij twintig jaar oud was, maar liet al snel zijn talent zien in de F3 en de GP2. In het GP2-seizoen 2008 finishte Senna als tweede en boekte opvallende zeges op Monaco en Silverstone, waarbij hij op laatstgenoemde baan in de regen reed. In de afgelopen twee Formule 1-seizoenen waren de omstandigheden voor Bruno niet ideaal om consistent te presteren, dus we hebben veel tijd genomen om hem te evalueren," zei teameigenaar Sir Frank Williams.

"Dit hebben we zowel op de baan als in de simulator gedaan en hij heeft bewezen snel te zijn, technisch inzicht te hebben en met name snel en consistent te kunnen leren. We kijken er naar uit om dat talent ook in onze raceauto gebruikt te zien worden."

Met de komst van Bruno Senna rijdt er na achttien jaar weer een Senna voor Williams. Destijds reed zijn oom Ayrton voor het team uit Grove, maar hij kwam in 1994 tijdens de Grand Prix van San Marino op tragische wijze om het leven.