Drenthe over Real-tijd: "Akelig en respectloos"

Hoewel Royston Drenthe officieel nog onder contract staat bij Real Madrid, geeft hij aan dat hij de ontwikkelingen bij de club niet op de voet volgt. Tevens haalt hij uit naar de Spaanse ploeg

"Ach, het interesseert me nu niet meer. Ik ben er weg", vertelt de linkspoot aan NuSport. "Jorge Valdano, die destijds directeur was, is ook weg", waarmee hij aangeeft verder niks te weten over de Koninklijke. "Er gaan daar achter elkaar mensen weg. Als stokbroodjes in de warme oven. Erin, opeten en door naar de volgende."

Drenthe
Drenthe over Real-tijd: "Akelig en respectloos" (Foto: Pro Shots)

"Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben, Rafael van der Vaart; Al onze toppers moesten daar weg. Rotzooi", blikt de oud-Feyenoorder terug op zijn periode in Madrid. "Wesley wilde toen echt niet weg. Is Sneijder minder dan Kaká? Ik denk het niet. Ik denk dat Wesley iets creatiever is op het middenveld. Het is akelig om te zien. Respectloos, Klaas zat er pas een half jaar..."

Drenthe is momenteel actief voor Everton. Hij speelt dit seizoen op huurbasis voor de ploeg uit Liverpool. Hij kreeg afgelopen zomer, na een verhuur, te horen dat er geen plaats meer voor hem was bij Real. "Maar daar had ik me al op ingesteld. Ik kan niet zo goed door één deur met trainer José Mourinho."