Ferrari: "Formule 1 moet Europese races behouden"

De Formule 1-bazen zouden er alles aan moeten doen om de historische Europese races te behouden, zo vindt Piero Ferrari, de enige nog levende zoon van Ferrari-oprichter Enzo. Piero was gisteren in Madonna di Campiglio bij het Wrooom-evenement het ski-uitje van Ferrari.

"We vinden dat de Formule 1 een wereldwijd kampioenschap is en daarom races buiten Europa nodig heeft. Wat ik jammer vind is dat enkele belangrijke races, zoals de Grand Prix van Frankrijk en enkele andere races, op de kalender ontbreken. Ik ben niet voor het terugbrengen van het aantal Europese Grands Prix. Voor ons is Silverstone belangrijk, net als Monza en Spa, want ieder jaar zie je daar fantastische races, dus ik hoop dat die wedstrijden niet verdwijnen," zei Ferrari.

Hij ontkende daarnaast dat er extra druk op het raceteam is gekomen doordat de autoverkopen inzakken vanwege financiële crisis. "Ik zie persoonlijk geen verband tussen het aantal zeges in de Formule 1 of het aantal kampioenschappen en de verkoop van auto's. Ferrari heeft twee takken. De eerste is het wereldkampioenschap en de andere is productie- en GT-auto's succesvol en winstgevend te maken."

"Voor mij is er geen verband en ik kijk uit naar het komende Formule 1-seizoen waarin we betere resultaten dan in 2011 willen boeken en mee kunnen strijden om de zeges in plaats van veldvulling te zijn. Dat is mijn wens. En voor de Ferrari GT is er een financiële crisis, maar dankzij andere landen kan Ferrari in 2012 prima gezond zijn."