Alvin en de Chipmunks 3 met oudjaar het populairst

Alvin en de Chipmunks 3 heeft in het oudejaarsweekeinde de meeste bezoekers naar de Nederlandse bioscopen weten te trekken. De animatiefilm verdrijft Mission: Impossible - Ghost Protocol na een week van de eerste plaats. Tom Cruise neemt met zijn actiefilm nu de tweede positie in.

In Alvin en de Chipmunks 3 maken de muzikale eekhoorntjes Alvin, Simon en Theodore een cruise. Na een schipbreuk belanden ze op een tropisch eiland. De stemmen van de Nederlandse versie van de film zijn ingesproken door onder anderen Thomas Berge en de zangeressen van Djumbo.

De top drie van meest bezochte bioscoopfilms wordt gecompleteerd door een andere animatiefilm. Puss in Boots, met de stemmen van onder anderen Antonio Banderas en Salma Hayek, gaat over de Gelaarsde Kat uit de Shrek-films. De film steeg van de zevende naar de derde plaats. Nova Zembla zakt van de tweede naar de vierde plek.

De totale opbrengst van de twintig best bezochte films tijdens het oudejaarsweekeinde was ruim 56 procent hoger dan een week eerder tijdens het kerstweekeinde. Tussen 29 december en 1 januari werd 4,1 miljoen euro opgehaald, tegenover 2,65 miljoen euro tussen 22 en 25 december.