'Geen nieuwe Xbox of Playstation volgend jaar'

Microsoft en Sony zijn niet van plan volgend jaar een nieuwe spelcomputer op de markt te brengen. Er zou nog genoeg vraag zijn naar de Xbox 360 en Playstation 3 waardoor de twee bedrijven geen haast hebben met nieuwe producten te komen. Dat zegt marktanalist Jesse Divnich van marktanalysebedrijf Eedar tegenover de website Industry Gamers.

"Sony komt met de Playstation Vita en Nintendo met de Wii U, maar daar blijft het bij", voorspelt Divnich voor volgend jaar tegenover de website. De analist denkt zelfs dat de twee gamegiganten niet van plan zijn een officiële aankondiging te doen. "Natuurlijk zullen er wel genoeg geruchten zijn", denkt de analist.

De voorspellingen van de analist druisen in tegen geruchten die in november de ronde deden. Onder meer gamestudio's van Electronic Arts, Ubisoft en Square Enix werken aan spellen voor de volgende Xbox-spelcomputer. Sony zou niet weer anderhalf jaar later dan Microsoft willen zijn.

De Playstation 3 verscheen bijna anderhalf jaar later na de Xbox 360. Hierdoor had Microsoft een voorsprong in het marktaandeel. Nog altijd zijn ongeveer twee miljoen meer Xbox 360- dan Playstation 3-systemen verkocht.


'Geen nieuwe Xbox of Playstation volgend jaar' (Foto: Novum)