FOK!filmtip van de dag: Home Alone

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat...Home Alone.

Akkoord. Deze film komt vrijwel elke Kerst wel een keer op televisie en daarnaast is deze film uit 1990 al behoorlijk over zijn hoogtepunt heen. Voor de mensen die de film nog niet gezien hebben: Kevin McCallister is een 8-jarig rijkeluiszoontje uit een enorm groot gezin. Zijn ouders houden veel van hem maar toch gebeurt het dat hij per ongeluk alleen in het grote huis achterblijft als de rest van de familie op vakantie gaat. Met de 'schopslachter' voor de deur en de 'Wet Bandits', een boevenduo dat uit is op de spullen van de familie McCallister, staat er voor Kevin een hoop op het spel. Het is aan hem om het huis te verdedigen.

Het mooie aan deze film is dat het een ultiem kerstgevoel met zich meebrengt. Alleen al mooie sfeerbeelden met sneeuw en het door een kinderkoor gezongen nummer 'O Holy Night' (wanneer Kevin een Kerk binnentreedt) draagt hier aan bij. Beluister hieronder nog eens dit nummer en bekijk de filmtrailer. Minpuntje is weer dat het leven van Macaulay Culkin (Kevin) er later niet beter op is geworden.

O Holy Night

Filmtrailer

Voor wie zin heeft om een avondje lekker voor de buis en zin heeft in een mierzoete film; dan is Home Alone een goede keuze.

Home Alone is vanavond om 20:30 uur te zien op RTL 4.