[Premier League] Arsenal thuis niet langs Wolverhampton

Arsenal heeft dinsdag dure punten verspeeld in de Engelse Premier League. De Londense club bleef in eigen huis op 1-1 steken tegen Wolverhampton Wanderers. Gervinho opende de score voor Arsenal. Steven Fletcher maakte de gelijkmaker voor Wolverhampton dat in doelman Wayne Hennessey de grote uitblinker had.

De start van Arsenal was nog uitstekend, want na acht minuten opende Gervinho de score. Topscorer Robin van Persie was daarna dichtbij de 2-0, maar zijn schot ging voorlangs. Die misser kwam Arsenal duur te staan, want zeven minuten voor rust kwam Wolverhampton op gelijke hoogte. Steven Fletcher kopte binnen nadat een schot van Stephen Hunt van richting was veranderd.

In de tweede helft maakte Arsenal furieus jacht op de 2-1. De ploeg van Arsène Wenger drukte Wolverhampton achteruit en creëerde legio zich kansen. Arsenal had echter de pech dat doelman Hennessey in bloedvorm stak.

Hennessey bokste tweemaal een vrije trap van Van Persie uit de hoek, tikte een inzet van Thomas Vermaelen uit de bovenhoek en kwam in tal van andere situaties ook als winnaar uit de strijd. Na de rode kaart van Nenad Milijas kwamen de bezoekers helemaal niet meer uit het eigen strafschopgebied vandaan, maar wonder boven wonder slaagde het veel sterkere Arsenal er niet in te scoren.

Arsenal verzuimde door het puntenverlies stadsgenoot Chelsea te passeren en blijft vijfde met 33 punten uit achttien wedstrijden. De Wolves stegen een positie naar de zestiende plaats.

Arsenal thuis niet langs Wolverhampton (Foto: Novum)