Wii U wordt duurder dan Wii

Reggie Fils-Aime, baas van Nintendo Amerika, heeft kort gesproken over de prijs van hun nextgen-console: de Wii U. De prijs zal duidelijk hoger liggen dan die van de Wii.

Nintendo ziet de Wii U dan ook als een interessante console voor mensen die de laatste gadgets willen hebben. "De markt zal blijven differentiëren op basis van de ervaringen die de consument wil. Bijvoorbeeld, ik heb een gezin van vier personen en mijn besteedbaar inkomen is 50.000 tot 60.000 dollar, dan blijf ik kijken naar de Wii door de software en het feit dat dat het een geweldig entertainment-apparaat is. Voor consumenten die de nieuwste gadgets willen hebben en meer geld te besteden hebben is er de Wii U."

De prijs zal dus hoger liggen dan de huidige prijs van de Nintendo Wii. "We hebben geen prijzen, beschikbaarheid of enige andere details bekendgemaakt, maar gezien de huidige prijsstelling van de Wii zijn wij niet van plan om daar op te mikken. We zijn heel duidelijk, de markt gaat beslissen hoe lang deze producten naast elkaar gaan bestaan. Ons doel is om de Wii U op de markt te krijgen, maar het gaat een ander type consument aanspreken dan diegenen die de Wii kopen tijdens de feestdagen."

Op de E3 van 2012 wil Nintendo de definitieve console laten zien. Hopelijk is er dan meer informatie over prijs en een releasedatum.

Wii U