Miyamoto ziet Retro Studio ooit een Zelda-game maken

Shigeru Miyamoto heeft aangegeven dat de ontwikkelstudio Retro Studios best eens met Nintendo kan samenwerken aan een toekomstige The Legend of Zelda-game.

Retro Studios is al geheel van Nintendo en heeft de Metroid-franchise geheel op de schop genomen op de GameCube met de succesvolle Metroid Prime-reeks. Hun laatste volledige game is Donkey Kong Country Returns voor Wii en de studio heeft ook de retro-parcours in Mario Kart 7 aangepakt om Nintendo te helpen die game nog voor Kerstmis in de winkels te krijgen.

"Zoals jullie weten hebben we al eerder met Retro gewerkt aan de Metroid Prime-reeks", geeft Miyamoto aan in een interview. "En ik denk dat als we over een andere franchise zouden praten dat Zelda een mogelijke franchise voor een samenwerking zou kunnen zijn."

Het zou niet de eerste keer zijn dat Nintendo samenwerkt met een andere studio om een Zelda-game te maken. Capcom heeft meegeholpen aan Oracle of Seasons/Ages voor de Game Boy Color, en Minish Cap for Game Boy Advance, terwijl studio Monolith Soft heeft gewerkt aan de laatst uitgebrachte The Legend of Zelda: Skyward Sword.

"Mensen zeggen vaak dat videogames die gemaakt zijn door westerse ontwikkelaars op de een of andere manier een andere smaak van spelers aanspreekt in vergelijking met in Japan ontwikkelde games", zegt Miyamoto. "Wij hebben de mogelijkheid om samen te werken en zo meerdere smaken te combineren. Ik denk dat het een reden is dat het zo goed werkt tussen een Japans en een westers ontwikkelteam", legt Miyamoto uit.

Retro Studios heeft al aangekondigd dat het aan een Wii U-game werkt, "een project dat iedereen wil dat wij het doen", zoals ze zelf zeggen.

Zelda