De Boer: "We moeten er zondag weer staan"

Frank de Boer wil zich niet meer teveel bezighouden met de uitschakeling in de Champions League. Dit weekend speelt Ajax tegen RKC Waalwijk.

"Ik heb de tegengoals nog eens teruggezien en onze eigen goals ook. Een groot deel van de eerste helft heb ik teruggekeken en daarin speelden we bij vlagen gewoon goed. In de eindfase waren we net niet nauwkeurig of doeltreffend genoeg", zegt De Boer tegenover Ajax TV.

"Uiteindelijk maak je twee goals en dat maakt het des te zuurder dat je nu in een pot van de Europa League komt." De Ajax-coach wil nu weer vooruit kijken. "We zijn nog in drie competities actief. We wilden overwinteren en dat hebben we in ieder geval bewerkstelligt. We kunnen nog kampioen worden en de beker winnen, dus zo zwart hoeven we het ook weer niet te zien."

De Boer heeft met Ajax dit weekend drie punten nodig tegen RKC Waalwijk. "Dit seizoen hebben we vaak slechte resultaten gehaald na een Europese wedstrijd. Ondanks deze zware klap moeten we er zondag weer staan. Voor onszelf, voor Ajax en vooral voor de supporters."