Sint wacht nat en stormachtig weekeinde

Sinterklaas gaat een nat en stormachtig sinterklaasweekeinde tegemoet. De goedheilig man moet rekening houden met veel buien en wind. Maandag kan er zelfs natte sneeuw vallen en is het plaatselijk glad. Dat voorspellen meteorologen van Weeronline.

"De Sint heeft het niet getroffen dit jaar", zegt een woordvoerder. "Het wordt de komende dagen vies herfstweer met veel buien."

Zaterdagavond is het voor een groot deel droog. Wel staat er een matige wind. Zondag neemt die wind wat af maar regent het overal. Ook wordt het met 5 tot 6 graden een paar graden kouder dan zaterdag. Op pakjesavond daalt de temperatuur nog verder. Op sommige plaatsen wordt het dan 2 of 3 graden met kans op natte sneeuw in het binnenland.

Volgens de woordvoerder kan dat plaatselijk wat gladheid veroorzaken, zeker op de daken. "Maar ik verwacht dat het paard van Sinterklaas daar wel tegen bestand is. Al kan ik een klein glijpartijtje van een Zwarte Piet niet uitsluiten."

De Sint kon bij zijn aankomst in Nederland nog zijn regenpak thuislaten. Onder een stralende zon kon Pakjesboot 12 toen zonder problemen aanmeren in de haven van Dordrecht.