[Primera División] Málaga verslaat Villarreal

Málaga heeft maandag met tien man gewonnen van Villarreal. De ploeg van Joris Mathijsen, die in de basis stond, en invaller Ruud van Nistelrooy won met 2-1. Málaga blijft door de zege vijfde met een achterstand van drie punten op de vierde plaats. Die geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de Champions League.

Málaga kwam al na vier minuten op voorsprong door toedoen van Jérémy Toulalan. Marco Ruben maakte na een kwartier gelijk voor Villarreal, waar Jonathan de Guzman in de basis stond. Vijf minuten voor rust kwam de thuisploeg andermaal op voorsprong door Isco.

De zege van Málaga kwam in het laatste kwartier nog ernstig in gevaar. Na de tweede gele kaart van Toulalan kwam de ploeg met tien man te staan en ging Villarreal op jacht naar de gelijkmaker. Borja Valero kwam daar dichtbij met een knappe vrije trap, maar Málaga-doelman Willy Caballero wist zich net ver genoeg te strekken om een doelpunt te voorkomen.