'Zaterdagavondgevoel weg bij RTL en SBS'

Het 'zaterdagavondgevoel' is niet meer wat het geweest is door de programma's die RTL 4 en SBS 6 nu uitzenden. Dit zegt tv-recensent Marcel Peereboom Voller maandag in De Telegraaf. Zo is hij weinig te spreken over de nieuwe trouwshow Let's Get Married van presentator en bedenker Winston Gerschtanowitz.

Peereboom Voller vindt dat het gezellige karakter er te dik bovenop ligt: "Op mij komt het over als een sentimentele hutspot, waarvan ik me niet kan voorstellen dat kijkers hier jaren later nog met warme zaterdagavondgevoelens op terugkijken."

Ook vindt hij de RTL 4-show weinig origineel: Winston grijpt terug op de Honeymoonquiz, Love Letters en All You Need Is Love. Ook hier weer overbekende spelletjes als Ballonnetje Prik en Hoger of Lager, vermengd met tranentrekkende momenten tijdens het aanzoek en de bruiloft zelf."

De tv-recensent ziet hetzelfde gebeuren op de zaterdagavond van de concurrent: "Op SBS 6 is Jeroen van der Boom op jacht naar de heilige graal van televisieland, maar ook hier geldt dat hét gevoel ver is te zoeken. Ondanks het enthousiasme waarmee de zanger Wedden Dat Ik Het Kan presenteert, wordt het nooit meer zo zaterdagavond als toen heel Nederland naar Jos Brink en zijn weddenschappen keek."

"Televisiemakers zouden juist innovatief moeten zijn, en niet altijd teruggrijpen op oude successen. Resultaten uit het verleden bieden immers geen garantie voor de toekomst", besluit Peereboom Voller.