Melker racet in GP2 in 2012

Nigel Melker zal in 2012 uit gaan komen in de GP2 Series. Het management van de Nederlander wilde nog niet bekendmaken voor welk team de coureur zal gaan racen. Volgende week komt hij in Abu Dhabi in ieder geval voor DAMS in actie.

Melker testte in de afgelopen weken voor een aantal GP2-teams en mag nu in de niet voor het kampioenschap meetellende slotrace in actie komen voor DAMS. Dat bracht dit seizoen met Romain Grosjean de kampioen in de GP2 voort. Dat team wil net als de andere renstallen talenten testen die volgend jaar in de opstapklasse naar de Formule 1 in actie zullen gaan komen.

"Vanaf het GP3-weekend in Istanbul heeft DAMS contact met mij. Ze waren onder de indruk van mijn races. Ik ben benieuwd hoe ze werken. Ik ben in elk geval heel blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen om in Abu Dhabi te gaan racen. Daarna gaan we kijken welk team uit de GP2 het beste bij ons past," zei Melker die in ieder geval Giedo van der Garde niet meer in de GP2 tegenkomt. Hij zet al zijn zinnen op de Formule 1.

Dit seizoen kwam Melker uit in de Formule 3 Euroseries en in de GP3 Series. In beide kampioenschappen won hij races en eindigde hij in de top van het eindklassement.