'Lindsay Lohan wil overwerken in mortuarium'

Lindsay Lohan is van plan de komende weken flink de handen uit de mouwen te steken in een mortuarium. De actrice moet over twee weken weer voor de rechter verschijnen omdat ze zich niet aan de voorwaarden van haar proeftijd heeft gehouden. Lohan zou een wit voetje willen halen door zich extra in te zetten in het mortuarium.

Lohan kreeg woensdag een flinke veeg uit de pan van rechter Stephanie Sautner. Zij gaf de 25-jarige actrice in mei al een laatste kans, maar Lindsay heeft zich weer niet aan de voorwaarden van haar proeftijd gehouden. Volgens goede bekenden van Lohan is de boodschap woensdag eindelijk overgekomen, vertellen ze aan entertainmentwebsite TMZ.

De actrice wil zich voor de volgende zitting van 2 november bewijzen door extra hard te werken. Lohan werd in mei veroordeeld tot een werkstraf van in totaal 480 uur. Een deel daarvan moest ze uitvoeren in het mortuarium. Daar is ze woensdag weer naartoe gestuurd, Sautner stelde Lohan voor minstens 16 uur te werken in het dodenverblijf.

Lindsay gaat mogelijk donderdag al aan de slag in het mortuarium. Lohan werd woensdag in de boeien geslagen, maar is na het betalen van een borgsom van 100.000 dollar weer op vrije voeten. Ingewijden zeggen dat de actrice van plan is elke dag aan de slag te gaan in het lijkenhuis. Op die manier hoopt Lohan alsnog onder een celstraf uit te komen. Naar eigen zeggen verdient de actrice die straf niet.

De gevangenis is geen onbekend terrein voor Lohan. Al vier keer eerder zat ze achter tralies. Dit keer riskeert ze een gevangenisstraf van anderhalf jaar. Rechter Sautner liet woensdag, tijdens de evaluatie van Lohans taakstraf, doorschemeren dat ze serieus overweegt de actrice weer naar het gevang te sturen. "Als de staat Californië gevangenisstraffen serieus zou nemen, zou ik haar misschien naar de cel sturen."

De gevangenissen in Californië zitten overvol, waardoor overtreders vaak na een paar uur weer op straat staan. Ook Lindsay mocht de gevangenis keer op keer vroegtijdig verlaten wegens overbevolking. De actrice heeft al jaren problemen met justitie. In 2007 werd ze veroordeeld wegens rijden onder invloed en kreeg ze een proeftijd opgelegd. Omdat ze zich niet aan de voorwaarden hield, belandde ze in de gevangenis. In mei werd Lindsay veroordeeld voor diefstal van een ketting en kreeg ze een taakstraf opgelegd.

Lohan zou haar leven eindelijk willen beteren. "Lindsay hoopt dat alles voor 2 november is opgelost", reageert Lohans woordvoerder. "Ze hoopt dat ze gewoon verder kan met haar taakstraf."

Lindsays advocaat Shawn Holley tilt niet zo zwaar aan de ontstane situatie. "We hebben hier te maken met iemand met een proeftijd. De meeste mensen met een proeftijd doen niet altijd alles perfect."