Rutger Hauer houdt niet meer van stunten

Rutger Hauer vindt het spelen van actiescènes niet meer zo spannend. "De tijd van echt stunten heb ik wel een beetje gehad", zegt de 67-jarige acteur voor de camera van Novum Nieuws. Hij speelt de hoofdrol in De Heineken Ontvoering die maandagavond in Amsterdam in première ging.

Hauer speelt Freddy Heineken die wordt ontvoerd en gevangen gezet in een loods. In de film zitten een paar actiescènes, maar zijn collega's waren voorzichtig met de acteur. "Ze hebben me helemaal niet hard aangepakt. Heel lief waren ze", vertelt Hauer.

"Als je een oude man achterin een bus moet smijten met een uzi erbij, dan voel je je wel even een klein jochie dat cowboytje speelt", zegt Korneel Evers, een van de ontvoerders. De acteur geeft toe vaak zijn excuses te hebben aangeboden aan Hauer. "We moesten af en toe heel ruw met hem omspringen", vult 'collega-ontvoerder' Teun Kuilboer hem aan. "Ik was toch wel extra voorzichtig."

Reinout Scholten van Aschat heeft goede herinneringen aan Hauer. "Het is een heel lieve man, een kind misschien wel." Volgens de acteur houdt Hauer van spelen en vindt hij het geen probleem hard aan te worden gepakt tijdens het acteren. "Dan zei hij 'pak me gewoon lekker beet, duw mijn hoofd in de wc, dat is gewoon supertof gasten, gaan we vanavond lekker oesters eten'."

Hauer heeft zijn medespelers tips gegeven om wat hardhandiger met hem om te gaan. "'Misschien moet je me wurgen met de ketting', zei hij dan en dat doe je dan gewoon", aldus Kuilboer. Hauer heeft ook een plezierige herinnering aan de geweldscène. "Met die ketting wurgen, dat vond ik wel leuk, maar dat hebben ze eruit gesneden."


Rutger Hauer houdt niet meer van stunten (Foto: Novum)