X-Men-schrijvers gevraagd voor Top Gun 2

Een vervolg op Top Gun uit 1986 lijkt een stap dichterbij. Filmmaatschappij Paramount heeft scenarioschrijvers Ashley Miller en Zack Stentz, bekend van de actiefilm X-Men: First Class, gevraagd het vervolg te schrijven.

De actiefilm wordt geproduceerd door Jerry Bruckheimer en David Ellison, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. Vorig jaar is scenarist Christopher McQuarrie gevraagd het vervolgverhaal te schrijven, maar de scenarist van The Usual Suspects heeft nooit getekend.

Veel details over het filmproject zijn nog onduidelijk. Zo is nog niet bekend wie Top Gun 2 gaat regisseren. Vorig jaar ging het gerucht dat Tom Cruise een klein rol in de film op zich zou nemen, maar dat werd later weer ontkend.

Top Gun betekende in 1986 de doorbraak van Cruise. Hij is in de film te zien als Maverick, een jonge piloot die wordt aangenomen bij de harde marineopleiding voor piloten Top Gun. Hij gaat de concurrentiestrijd aan met de toppiloot Iceman, gespeeld door Val Kilmer. De filmhit werd geregisseerd door de Brit Tony Scott.


X-Men-schrijvers gevraagd voor Top Gun 2 (Foto: Novum)