Games PlayStation Vita duurder in winkels

Winkeliers die games voor PlayStation Vita aanbieden, zouden weleens teleurgesteld kunnen raken door de verkoopcijfers. Diezelfde spellen zijn namelijk met ongeveer twintig procent korting te downloaden via de online PlayStation Store. Dat schrijft gamewebsite Andriasang op basis van een presentatie door de Japanse afdeling van Sony.

In Japan ligt de Vita samen met enkele spellen vanaf 17 december in de winkel. Het actiespel Uncharted: Golden Abyss moet 5980 yen kosten. Dat is ruim duizend yen, omgerekend bijna tien euro, meer dan de digitale versie die voor 4900 yen te downloaden zal zijn. Ook bij de sportgame Hot Shots Golf 6 is het prijsverschil duizend yen.

Ondanks het gunstige tarief voor het downloaden van een spel, is het maar de vraag of gamers bereid zijn 45 euro neer te leggen voor een digitaal product.

Een spel dat in de winkel gekocht wordt, heeft als meerwaarde dat extra's kunnen worden meegeleverd, zoals een handleiding of een soundtrack. Daarnaast kunnen gamers het ruilen of verkopen. Dit is bij een gedownload spel niet mogelijk omdat zo'n aanschaf gebonden is aan de inloggegevens van de koper.


Games PlayStation Vita duurder in winkels