AZ wil niet verder met Didulica

Joey Didulica moet aan het eind van dit seizoen weg bij AZ. Trainer Gertjan Verbeek heeft de Australische keeper laten weten dat hij geen nieuw contract krijgt.

"Wij willen verder met de jeugd", zegt Verbeek tegen RTV Noord Holland. Het contract van de keeper loopt aan het eind van dit seizoen af. De in Australië geboren Kroaat is al tijden niet meer in actie gekomen voor de Alkmaarders, vanwege een nekhernia. Didulica staat al sinds het voorjaar aan de kant met deze blessure. Een operatie leek de oplossing te zijn, maar hij kreeg opnieuw last. Om privéredenen keerde hij tijdelijk terug naar Australië.

"Joey is nog lang niet voldoende hersteld om op het veld te staan, al is de revalidatie in Australië tot nu toe perfect verlopen", zegt Verbeek. De coach sluit niet uit dat Didulica ooit nog het AZ-doel zal verdedigen. "Zeg nooit nooit, maar in principe heeft Joey Erik Heijblok, Niki Mäenpää en Hobie Verhulst voor zich."

Didulica staat sinds 2006 onder contract bij de Alkmaarse club. Mede door blessures kwam hij tot maar 29 competitieduels in de hoofdmacht.