Beenhakker zegt contract in Ujpest voorlopig op

Leo Beenhakker zegt zijn lopende contract bij Ujpest Dòzsa voorlopig op, in afwachting van een mogelijke verkoop van de club. Directeur/voorzitter/eigenaar Sandor Tolnai heeft laten weten dat hij Ujpest van de hand wil doen.

"Tolnai ken ik al jaren en ik ben destijds met hem overeengekomen om de club als technisch directeur bij te staan, enerzijds als vriendendienst, maar ook omdat ik zelf graag actief wilde blijven", legt Beenhakker de situatie uit in Voetbal International.

"Nu hij mij heeft toevertrouwd de club te willen verkopen, is er een andere situatie ontstaan, waarbij van zijn kant alle begrip is getoond. Mocht bij verkoop blijken, dat de nieuwe eigenaren wederom op mij een beroep willen doen, dan kunnen we opnieuw aan tafel, maar zoniet, dan ben ik vrij om te gaan en staan waar ik wil."

Leo Beenhakker (69) is sinds deze zomer technisch directeur bij Ujpest, dat in de hoogste divisie van Hongarije speelt. Eerder dit jaar vertrok hij met veel rumoer bij Feyenoord, kort nadat hij liet weten zijn contract niet te willen verlengen.