Politica in spé (23) stript voor stemmen

Katarzyna Lenart staat te popelen om de politiek in te gaan. De 23-jarige Poolse heeft in ieder geval twee grote en ijzersterke pluspunten. De rondborstige brunette gaat namelijk uit de kleren om stemmen te ronselen.

Lenart heeft zich kandidaat gesteld voor de linkse partij Democratic Left Alliance (SLD) in Lublin. Heel Polen gaat zondag naar de stembus, en om kiezers over de streep te trekken, heeft ze een opmerkelijk spotje gemaakt. De politica gaat voor de camera uit de kleren met de slogan 'Wil je meer? Stem dan SLD. Alleen wij kunnen meer'.

"Ik ga uitdagingen niet uit de weg en streef er constant naar mijn doelen te bereiken", verklaart de bloedmooie dame. "Een van die doelen is een goede politica te worden, die met toewijding en verantwoordelijkheid zal handelen in het belang van alle burgers en voor het welzijn van ons land."

Haar motto 'Zet in op jongeren' valt goed bij de studenten in haar stad. Zij staan dan ook massaal achter Katarzyna. Kritiek komt vooral uit de hoek van ouderen, die vinden dat zij haar lichaam verkoopt. "Dit is een goedkope truc om kiezers te trekken", klaagt de 54-jarige winkelier Bronislaw Jankowski. "Wat een 23-jarige die uit de kleren gaat voor mij kan betekenen is mij een raadsel."


Nu Fleur Agema en Renske Leijten nog!