Vita's Remote-features gedemonstreerd

Sony heeft meer informatie over de mogelijkheden van Remote-play van de PlayStation Vita gegeven. Tijdens de TGS-presentatie liet het bedrijf een aantal voorbeelden zien hoe de nieuwe handheld kan samenwerken met de PlayStation 3.

Zo liet men de PlayStation 3 een stuk van Killzone 3 streamen naar de PlayStation Vita. Op de Vita is het mogelijk de ontbrekende knoppen van de dual shock-controller te mappen op het touchscreen. Er zijn nog wel haperingen in het spel te zien, maar over het algemeen was het beeld al zeer scherp.

De PlayStation Vita kan worden gebruikt in een PlayStation 3-spel met co-op. Dit toonden ze door een speciaal level van LittleBigPlanet 2 met een Dual Shock-controller en de Vita te spelen. Iemand speelt het level op de console, terwijl de speler met de handheld hem hielp door een vliegtuigje te besturen via het touchscreen.

Tenslotte kan de Vita ook videocontent streamen van Torne, de tot nu toe alleen in Japan beschikbare TV-recorder voor PlayStation 3.

Nintendo heeft soortgelijke mogelijkheden met hun Wii U, maar de oplossing van Sony biedt de consument een complete handheld die ook op reis gebruikt kan worden. Sony hoopt later dit jaar andere partijen de toolkit te kunnen leveren.

Killzone 3
Killzone 3 valt ook op de Vita binnen