[Vuelta] Bennatti wint voorlaatste etappe

Daniele Bennati heeft de voorlaatste etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Italiaan was de sterkste in een massasprint.

Steven Kruijswijk was de enige Nederlander die deel uit maakte van een grote kopgroep van 27 renners. Aan de voet van de laatste beklimming van de dag, de de Urkiola , spatte de groep uit elkaar en bleef alleen Kruijswijks ploeggenoot Carlos Barredo over op kop. Hij kreeg even later gezelschap van Carlos Sastre, die op de beklimming was ontsnapt uit het peloton. Op 2,5 kilometer voor de finish werden de twee gegrepen was een massasprint onvermijdelijk.

Daarin bleef Bennatti zijn landgenoot Enrico Gasparotto voor. Koen de Kort was de beste Nederlander met een vijfde plaats. Bauke Mollema eindigde als negende en komt daardoor in puntenklassement op gelijke hoogte met Joaquin Rodriquez.

Morgen is de slotetappe naar Madrid. Juan José Cobo heeft de leiding in het algemeen klassement. Zijn voorsprong van dertien seconden op de Brit Christopher Froome zal normaal gesproken niet meer in gevaar komen.