Koeman: "Sterker geworden door vertrek Fer"

Feyenoord raakte op de laatste dag van de transferperiode zijn belangrijkste speler kwijt, Leroy Fer. Toch vindt trainer Ronald Koeman dat het team er op vooruit is gegaan.

De ploeg uit Rotterdam wist tijdens de transferperiode een aantal spelers aan te trekken en volgens Koeman heeft hij hierdoor een sterke selectie. Otman Bakkal, John Guidetti, Guyon Fernandez, Ronald Graafland, Miquel Nelom en Gill Swerts tekenden allen een contract in de Kuip.

"Misschien zijn we iets sterker geworden. Laat ik wel benadrukken dat dit niets te maken heeft met Fer. Door zijn vertrek raken wij een uitstekende speler kwijt", vertelde de oefenmeester.

Nu heeft hij veel opties in de aanvalslinie met Guidetti, Cabral, Diego Biseswar, Sekou Cissé en Fernandez. Vanwege die luxe, die zijn voorgangers niet genoten, mag Koeman zeer tevreden zijn met de selectie.

"Er zitten morgen in Breda geen A-junioren meer op de reservebank. Met Bakkal hebben we een zeer sterke speler gehaald. Hij heeft meer ervaring dan Fer en hij heeft ook nog eens op een hoger niveau gespeeld. Bakkal kan een heel belangrijke schakel worden dit seizoen", besluit de trainer van de Rotterdammers.