Internazionale ving bot bij Del Bosque

Internazionale had in de zomer Vicente del Bosque op het oog als opvolger van Leonardo, maar haalde bakzeil. Dat meldt het Spaanse AS.

Na het vertrek van Leonardo als hoofdtrainer van Inter moest de Italiaanse grootmacht op zoek naar een opvolger. Gian Piero Gasperini werd enkele weken later aangesteld als nieuwe eindverantwoordelijke, maar het Spaanse medium schrijft dat Del Bosque aanvankelijk bovenaan het verlanglijstje prijkte.

Inter-president Massimo Moratti stuurde Luis Figo naar Spanje om Del Bosque te overtuigen om de baan in Italië aan te nemen. De huidige bondscoach van Spanje ging echter niet in op het aanbod, dat hem tien keer zijn salaris die hij verdient bij de Spanjaarden had kunnen opleveren.

Del Bosque bedankt vriendelijk voor Inter. Hij wil niet tussentijds uit het project met Spanje stappen. Ook Chelsea was naar verluidt geïnteresseerd in de keuzeheer, die in het verleden drie seizoenen werkzaam was bij Real Madrid. Del Bosque sloeg ook de aanbieding van de Londenaren af.